Τουρισμός: Πάνω από 4.000.000 τουρίστες τον Σεπτέμβριο – Εντυπωσιακή παρουσία από τους Ισραηλινούς τουρίστες

Ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Σεπτέμβριο καταγράφει αύξηση κατά 7,3% σε σύγκριση με πέρσι.

Απολύτως θετικά είναι τα μηνύματα για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τη ζήτηση και τις κρατήσεις για τη φθινοπωρινή περίοδο, τόσο για νησιωτικούς προορισμούς όσο και για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Σεπτέμβριο φτάνει σε 4.051.087, καταγράφοντας αύξηση κατά 7,3% σε σύγκριση με πέρσι. Το μερίδιο μάλιστα του τρέχοντος μήνα αγγίζει το 16,1%. Μάλιστα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε 4.700.000 προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό, με την άνοδο σε σύγκριση με πέρσι να φτάνει το 3,9% και το 3,4% αντίστοιχα.

Στο σκέλος των αγορών δεν καταγράφεται κάποια διαφοροποίηση, καθώς βασικές αγορές παραμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Κύπρος, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πολωνία και οι ΗΠΑ. Εντυπωσιακή είναι η διαφορά στις θέσεις από τους Ισραηλινούς τουρίστες, που σε επίπεδο έτους ανέρχεται στο 55%.

Παράλληλα, και στον κλάδο της φιλοξενίας καταγράφονται υψηλά επίπεδα πληρότητας και αυτό τον μήνα, ξεπερνώντας το 80% σε περιοχές όπως Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως, ενώ και η Ρόδος έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Αναμένεται μάλιστα εκτεταμένη περίοδος υψηλής ζήτησης, με 30% περισσότερες διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο από πέρυσι. Ανάλογο είναι το σκηνικό των κρατήσεων για την Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Αποδοχή Περισσότερα